MEME VE RAHİM AĞZI KANSERİ KONFERANSI

Yeşil Çivril Kadınlar Derneği tarafından meme kanserine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için ‘Meme Kanseri Farkındalık’ konferansı düzenlendi.

Sağlık Yayın: 11 Kasım 2014 - Salı - Güncelleme: 11.11.2014 20:19:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Vali Recep Yazıcıoğlu konferans salonunda düzenlenen konferansa Çivril Devlet Hastanesinde görevli hemşireler ile sağlık ocağı ebeleri ve çok sayıda kadın katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Kadın Hastalıkları Uzmanı Serkan Yurtseven, Türkiye’de 60 bin kadının kanserle mücadele ettiğini söyledi. 60 bin kadının her 4’ünden birinin meme kanseri olduğunu ifade eden Yurtseven, “Bu hastalıktan korunmanın çeşitli yolları var. Meme kanserinin son yıllarda artış göstermesinin sebeplerinden biri de hanımların yaşam tarzının biraz bozulmasından kaynaklanıyor. Çünkü egzersiz olmayan yaşam ve fazla kilolar, bu hastalığa davet eden nedenlerden biridir. Bunun yanında tütün, Alkol, genetik faktörler ve çevre şartları da kanseri tetikleyen nedenlerden. Daha önceleri 50 yaş ve üzeri olan meme kanseri riskinde yaş ortalaması daha da aşağılara düştü. Bu hastalıktan korunmak için yapılması gerekenlerden en önemlisi, hanımların kendini ne kadar tanıdığı ve vücuduyla ne kadar barışık yaşadığıdır” dedi.

Konferans, diğer katılımcıların sunumları ve kadınların uzmanlara sorduğu sorulardan sonra son buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.