TUNAY YAZICI'DAN İLGİNÇ BENZETME

CHP li meclis üyesi Tunay Yazıcı’dan Ak Parti ilçe yönetimine ilginç benzetme

Siyaset Yayın: 03 Ocak 2015 - Cumartesi - Güncelleme: 03.01.2015 20:22:51
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi Çivril belediye meclis üyesi ve grup başkan vekili Tunay Yazıcı Ocak ayı Belediye meclis toplantısında yeni seçilen Ak Parti ilçe yönetimini ‘patronlar Klubü’ olmakla eleştirerek “Ak Parti İlçe teşkilatı zengin iş adamlarının bir araya geldiği Rotary Kulüplerine benzemiş” dedi.

Ocak ayı olağan toplantısının ikinci oturumunda gündem dışı söz alarak göreve yeni seçilen Ak Parti İlçe yönetimini eleştiren CHP li Tunay Yazıcı yönetime giren iş adamlarının belediye başkanı Gürcan Güven ile olan ilişkilerinde dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak “bugün Ak Parti de siyaset yapan isimlere baktığımız zaman hepsinin işadamı olduğunu görüyoruz. Bizim derdimiz Ak parti ilçe yönetimindeki isimlerin yaptığı işler yada kazançları değil biz parti yönetiminde giren isimlerin belediye başkanı ile olan ilişkilerine bakarız. Bu isimler parti adını yada sosyal statülerini kullanarak başkanı baskı altına alır mı biz buna bakarız. Ve bu konuda başkanı dikkatli olması için uyarırız” dedi. Ak parti ilçe yönetiminde siyaset yapan isimleri görünce şaşırdığını da belirten Yazıcı "20 yıl önce siyaset yapacak insan bulamıyorduk. Herkes köşe bucak kaçıyordu ama şimdi bakıyoruz insanlar Ak Parti yönetimine girmek için yarışıyor" dedi.

Tunay Yazıcı’nın ilginç çıkışına cevap veren belediye başkanı Dr. Gürcan Güven’de siyasi partilerin iç işlerinin konuşulacağı yerin belediye meclis toplantısı olmadığına dikkat çekerek “bizim siyasi partilerin yönetimine karışmak müdahale etmek gibi bir hakkımız ve yetkimiz yok. Ayrıca siyaset yapmak herkesin en doğal hakkı her meslek grubundan herkes istediği siyasi partide politika yapabilir. Buna belediye başkanı değil hiç kimse karışamaz. Bu konu belediye meclis toplantısında da konuşulacak bir konu değil. Biz burada Çivril’in geleceğini imar ediyoruz. Buraya gelen her arkadaş siyasi kimliğini kapının dışında bırakıp geliyor en azından biz öyle yapıyoruz. Bizim için önemli olan Çivril gerisi teferruat” dedi.

Konuyla ilgili olarak konuşan MHP meclis Üyesi İsmail Çorbacıoğlu’da mecliste Çivril’in meselelerinin konuşulması gerektiğini belirterek “mecliste siyasi partilerin iç işlerini değil Çivril’in bekleyen sorunlarını ve hizmetlerini konuşmalıyız. Burası siyasi parti toplantısı değil Çivril’in meclis toplantısı” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.