23 NİSAN MİLLİ İRADENİN TECELLİSİDİR

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Yaşam Yayın: 22 Nisan 2018 - Pazar - Güncelleme: 22.04.2018 08:56:31
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Başkan Filiz mesajında; “Milli iradenin tecelli ettiği, kuruluşunun 98. yılını kutladığımız  Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokrasimizin, milli devletimizin ve geleceğimizin en büyük güvencesidir. Bu güvencenin toplumsal dayanağı ise pırıl pırıl çocuklarımızdır” dedi.

 

TBMM’nin, yalnızca meşruiyetini ve iradesini milletten alan kurumsal bir yapı değil, aynı zamanda büyük Türk milletinin yaşama, var olma, bağımsızlık ve özgürlük coşkusunun temsil edildiği milli ruhun ifadesi olduğunu belirten Başkan Filiz; “ Aziz milletimiz tarafından liyakat takdir edilerek ehil, güvenilir, kudretli ve kararlı ellere teslim edilmiş bir TBMM, Türkiye Cumhuriyeti’ni lider ülke yapabilecek tek kudrettir.  Ne mutlu ki bugün, birbirini tamamlayan temel nitelikleriyle artık kurumsallaşmış ve kökleşmiş olan Cumhuriyet'imizin kuruluş ideallerine her zamankinden daha yakınız. Bu başarı her şeyden önce aziz milletimizin ve onun değişim iradesini hayata geçiren, tarihi reformlara, cesur kararlara imza atan Yüce Meclisimizindir” dedi.

 

Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

 

“ Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98. Yıl dönümünü ve Milli Egemenlik Çocuk Bayramını büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. 23 Nisan 1920 tarihi, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihini değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür.

 

Milli iradenin tecelligâhı olan TBMM, sadece demokratik hayatın değil aynı zamanda millet olarak topyekûn kararlılık ve inançla verdiğimiz destansı İstiklal Mücadelesinin de karargâhı olmuştur.

 

Milletimizi bölmeye, ülkemizi parçalamaya, devletimizi zafiyete düşürmeye çalışan şer odaklar dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da hep var olacaklardır. Millet olarak bu gerçeği her daim hafızamızda tutarak, birlik ve beraberliğimize zeval getirmeyecek bir dayanışma ve anlayış içinde olmamız gerekmektedir.

 

Çocuklarımız insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesidir. Çocuklarını ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeleri için çaba gösteren toplumlar, gelişimlerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir.

 

Milletimizin en değerli varlığı çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidirler.

 

Çocukların sevgi ve hoşgörü dolu bir ortamda yetiştirilmesi, yeteneklerinin geliştirilmesi, beklentilerinin karşılanması, sorunlarına çözüm bulunabilmesi ve umutlarının canlı tutulabilmesi, geleceğine yön verecek güçte bireyler olarak toplumsal yaşamda yer alabilmeleri temel amaçlarımız arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

 

Çocuklarımız hepimizin geleceğidir. Ben bu vesileyle ülkemizin ve dünyamızın geleceğinin, çocuklarımızın gözleri gibi parlak ve ışıltılı olmasını diliyorum. İnanıyorum ki, bugünün çocukları, ileride çok daha müreffeh bir Türkiye’yi inşa edecek, dünya barışına önemli katkılar sağlayacaklardır.

 

Burada çocuklarımıza düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini güzel bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan, başarılı, demokrasiye ve insan haklarına saygılı bireyler olmaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk olmak üzere, bütün kahramanlarımız, bu vatan için canını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anarken, bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve bütün hemşerilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.