İŞÇİ VE ÖĞRENCİ SERVİSLERİNE SIKI DENETİM

Çivril İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, işçi ve öğrenci taşıyan okul servis araçlarına yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Asayiş Yayın: 05 Kasım 2014 - Çarşamba - Güncelleme: 05.11.2014 19:56:33
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Denizli caddesi Çivril Lisesi ve Karabedirler yolu üzerinde öğrencileri evlerine götürüp getiren servis araçları ve mevsimlik işçi taşıyan araçlara yönelik uygulama yaptı.

Uygulamada servis araçlarındaki yolcu emniyet kemeri, araç arkasında 'dur' lambasının yanıp yanmadığı, aracın arka pencere korkuluklarının olup olmadığı kontrol edildi.

Denetimler ile ilgili olarak yapılan açıklamada denetimlerin yıl boyunca devam edeceği belirtilerek, denetimlerinin istenen verimlilikte olmasının sağlanması için velilere de büyük görevler düştüğü ifade edildi.

Açıklamada “servis araçlarına yönelik yürüten denetimlerin tam manasıyla amacına ulaşmasını istiyorsak velilere ve okul idarecilerine büyük görev düşüyor. Öncelikle okul servis araçlarına çocuklarını bindiren anne ve babalar ile bu araçlarla okullarına taşıma yapılan okul idarecileri bu konunun takipçisi olmalıdır. Anne ve babalardan tek isteğimiz okul servis araçlarının bakımlı temiz ve kurallara uygun olmasına dikkat etmeleridir” denildi.

Denetimlerden duydukları memnuniyeti ifade eden öğrenciler ise Emniyet yetkililerine teşekkür ederek, okullara güvenli bir şekilde gitmeleri için kontrollerin yıl boyunca devam etmesi gerektiğini belirttiler.

Öte Yandan özellikle elma hasat döneminde artan mevsimlik işçi taşımacılığının da sıkı denetim altına alındığının belirtildiği açıklamada “ilçemize özellikle Karahallı, Sivaslı, Tatar ve çevre köylerden mevsimlik işçi taşıyan araçlar da sıkı denetim ve kontrol ile denetlenmektedir. Koltuk sayısından fazla ve ayakta işçi taşıyan araçlara kesinlikle müsaade edilmemekte ve gerekli cezai müeyyideler uygulanmaktadır” denildi.

Çivril Lisesi ve Karabedirler yolu üzerinde yapılan uygulamalarda eksik evrakı olan ve kurallara uymayan 10 servise 20 BİN TL, on motosiklete de 10 BİN TL ceza kesildiği belirtildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.