CHP’Lİ KADINLAR GÜNLERİNİ KUTLADI

CHP Kadın kolları teşkilatı İlçe binasında düzenlediği programla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Gündem Yayın: 08 Mart 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 08.03.2017 13:59:21
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Partili kadınların yoğun ilgi gösterdiği ve katıldığı programda ilçe başkanı Ömer Köseoğlu programa katılanların Kadınlar Günü’nü kutladı.

İlçe Başkanı Ömer Köseoğlu’dan sonra düzenlenen programla ilgili olarak bir konuşma yapan CHP Kadın Kolları Başkanı Gönül Emre 8 Mart’ın kadınların daha huzurlu yaşama isteklerini dile getirdikleri özel bir gün olduğunu belirterek “8 Mart 1877 yılında ABD de kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olma yolunda verdiği savaşın ilk mücadele yılıdır.8 Mart tüm dünyada kadınların eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşama isteklerini dile getirdikleri çok özel bir gündür” dedi.

Başkan Emre açıklamasında Türk kadının Atatürk sayesinde değer kazandığını ama son yıllarda uygulanan politikalar ile kadının değersizleştirilmeye çalıştığını ifade ederek “Atatürk sayesinde eşit eğitim hakkını 1924 te birey hakkını 1926 da seçilme hakkını 1934 te elde eden Türk kadını 2017 ye gelindiğinde kadın erkek eşitliği fıtrata ters en az 3 çocuk doğur, hamileyken sokağa çıkma, kahkaha atma, okuma düşünme sus derken Mayıs 2015 te anayasa mahkemesi imam nikâhı kıymak için ilk önce resmi nikâh kıyma koşulunu kaldırdı. Geldiğimiz noktada 14-15 yaşındaki çocuklarla evlenenlere af çıkardılar” dedi.

Program konuşmaların ardından sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.