22 Ocak 2019 - Salı

10 YIL ÖNCE 10 YIL SONRA

Yazar - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Bülent Çakır

Bülent Çakır

civrilhaber@hotmail.com - 0542 612 59 75
Google News

Strateji yok,

Koordinasyon yok,

Birlik yok,

Vefa yok,

Ekip yok,

Yol haritası yok,

Heyecan yok,

Proje yok,

Siyaset yok,

Halk HİÇ yok,

Tek düşünce intikam…

 

***

 

2014 yerel seçimlerinin şartları ile 2019 yerel seçimleri dönemi şartları asla aynı değil. 5 yıllık dönem içerisinde köprülerin altında çok sular geçti ve siyasi şartlar değişti.

 

2019 seçimleri sonuçları itibariyle 2009 seçimlerine daha çok yakın…

 

Seçimler için işin büyük bölümü halloldu Adaylar netleşti. İttifakların meclis adayları tamamlandığında seçim için her şey hazır demek. Elbette her adayın kazanma şansı var ama her adayın kazanma olasılığı aynı değil.

 

İyi parti ve CHP'nin Millet İttifakı'nda pürüzsüz bir süreç yaşanırsa matematiksel olarak seçimin favorisi Ömer Köseoğlu’dur.

 

Buna karşı MHP'yle ittifak yapan Ak Parti, aday belirleme sürecinden itibaren izlediği yol ile parti içinde sessiz çığlıklara meydan verdi.

 

Gruplaşmalardan dolayı seçim çalışmalarına bazı partililer suçlama ve yağcılık üzerinden baktıkları için seçimi kazanacak oy oranını yakalamak imkânsızlaşıyor.

 

Ak partide herkes CHP içindeki muhaliflere bakarken kendi partisi içindeki muhalifleri hesaba katmıyor…

 

Bu seçimin Cumhur İttifakı açısından en zor yanı toplumun ciddi bir ekonomik kriz içinde olmasıdır. Sanırım sahada bu konuda çok zorlanacaklar.

 

Merkezi hükümet seçime kadar toplumun büyük bölümünü rahatlatacak kararlar alır ve belki bu etkili olur.

 

Ama Çivril’de olumlu etkiye dönüşecek çalışmalar, bundan sonra olanları etkilemeyecek gibi bir durum var. Çünkü gelir gideri karşılamıyor.

 

Niyazi Vural için çok kolay olmasa da sonuç olarak doğru ekip, doğru hamleler, gerçekçi projelerle çıkış yakalaması mümkün.

 

Eğer bu sağlanamazsa sonuçlar 2009'dan daha iyi olmaz. Çünkü olması için çıkışlar yok.

 

Sonuç olarak aday olan herkesin kazanma ihtimali var.

 

Ancak olasılık bakımından şanslar farklı…

 

Herkes çalışmasının karşılığını alacak. Son beş yıl içinde yapılan hatalar gibi bir hata daha yapılırsa işte o zaman ne kadar çalışırsan çalış sonuç değişmez.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları