19 Aralık 2017 - Salı

KİMİN ADAY OLACAĞI HER ZAMANKİNDEN DAHA ÖNEMLİ

Yazar - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 4 dk.
Bülent Çakır

Bülent Çakır

civrilhaber@hotmail.com - 0542 612 59 75
Google News

Cumhurbaşkanına mektup yazalım, Çivril 2019 yerel seçimlerine katılmasın.

 

Büyükşehir belediyesi, bir başkan yardımcısı atasın Çivril’in başkanı o olsun.

 

Hem ‘Şehri Emin’ sıfatı da havada kalmamış olur.

 

Nasıl olsa yapılan hayati işlerin hepsini Büyükşehir yapıyor.

 

En azından

Bir başkan, 3 başkan yardımcısı, 2 gölge başkana maaş verilmez.

 

Bu kadar personelin maaş, oturum ücreti, huzur hakkı, yol harcırahı, istihkak kargaşası olmayınca ‘Ekonomist’ almaya da gerek kalmaz.

 

İşin şakası bir tarafa önümüzde siyaseten uzun, hatta çok uzun bir zaman olmasına rağmen yerel seçim için partiler hareketlenmeye başladı.

 

İYİ Partinin ilçe başkanı ve yönetim kurulunun netleşmeye başlaması ile CHP’nin ilçe kongresini tamamlaması, hareketlenmeye hız kazandırdı.

Dediğim gibi yerel seçimlere çokça uzun bir zaman olmasına rağmen (Erken seçim olmazsa) tüm partilerde aday belirlemeye yönelik kulis çalışmaları başladı.

 

Özellikle Ak Parti ve CHP, 2019 yerel seçimlerine gireceği isimler için şimdiden ‘kaynamaya’ başladı.

 

Ak Parti, 2019 yerel seçimler için kamuoyu araştırması yapacak ve daha sonra da belediye başkanı olmak isteyen isimlerin karşısına araştırma sonuçları ile çıkacak.

 

Yerel seçimler Ak Parti tarafından çok önemli görülüyor. Çünkü bu seçimler genel seçimlere ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine destek sağlayacak.

 

Onun için kimin aday olacağı her zamankinden daha önemli…

 

İlçe başkanlığı değişikliğinden sonra ‘Özüne’ dönmeye çalışan AK partide, parti dokularına ve bünyesine uygun bir isim bulunmaya çalışılırken, her ortamda ‘Bakanın adamıyım, aday benim’ dedikodusu ile muhtemel rakiplerini sindirmeye çalışan ‘İsimle’ de mücadele edilecek.

 

CHP’nin ilçe kongresine birkaç gün kala başlayan muhalif hareketin rüzgârı, yerel seçimler öncesi daha da harlanacak gibi görünüyor.

 

Partiye üye olduğu günden itibaren Belediye başkanlığı için en kuvvetli aday olarak gösterilen Ünal Karaosmanoğlu bu süreçte özellikle bazı kesimler tarafından Belediye başkan adayı olarak öne çıkartılmaya çalışılacak.

 

Kendisi her fırsatta ‘Partimin vereceği her görev için hazırım ve ilk hedefim milletvekilliği’ demesine rağmen, kongre sonrası yapılan görüşme ve yaşananlar Ünal Paşa’nın, özellikle kongrede istediğini alamayan ya da listede yer bulamayan isimler tarafından milletvekilliğine değil Belediye Başkanlığına aday gösterilmeye çalışılacağı ihtimalini kuvvetlendiriyor.

 

İl kongresi sonrası CHP’de renkler biraz daha netleşmiş, kimin nereye aday olacağı, kaybedenlerce değil yönetenler tarafından konuşulmaya başlanmış olur.

 

Her yerel seçimde olduğu gibi 2019 yerel seçiminin kaderini de Milliyetçi oylar belirleyecek.

 

İYİ Parti’nin teşkilatlanma çalışmalarını tamamlansa bile yerel seçimlere Parti Genel merkezinin kararı ile CHP ile, en iyi döneminde 7500 oy çıkaran bölünmemiş MHP’nin de (görünen o)Ak parti ile ittifak yapacağı öngörülüyor.

 

Sonuç olarak 2019 seçimlerinde partilerden daha fazla adaylar yarışacak, ancak, Partilerin tavırları adaylara ya destek olacak, ya da köstek.

 

2019 yerel seçimleri hiç kimse için çantada keklik olmayacak, kim kazanırsa kazansın Çivril Belediye Başkanlığı küçük farkla kazanılacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları