26 Ekim 2016 - Çarşamba

KUYRUK ACIN NEREDEN GELİYOR?

Yazar - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Bülent Çakır

Bülent Çakır

civrilhaber@hotmail.com - 0542 612 59 75
Google News

Bir insan hakkında bilgi sahibi olmak, onu tanımak anlamına gelmez. Sizin, O’nun hakkında bildikleriniz, Onun ise sizin hakkınızda önyargıları vardır.

 

Önyargı, bir karardır ve gıyabınızda alınmıştır. Delillere ve gerçeklere dayanmaz.

 

Karar aşamasında, sizin bilginize başvurulmamış, savunmanız alınmamıştır.

 

Birileri anlatmış, birileri dinlemiş ve karar oluşmuştur. Bundan sonrasında iddianın ne olduğu bile sorgulanmadan, sadece karar konuşulur.

 

Ne zaman olur bunlar? Siz bir şeyler üretme çabası içindeyken, Ne yapılabilir? Nasıl yapılabilir? Sorularına cevap aradığınız dönemlerde.

 

Kimdir bu karar makamları? Üretme özürlü, tembel kimliksizler.

 

Sizin üretim aşamalarınızı takip etmişler, anladıklarını, doğru sanıp kanaat oluşturmuşlardır. Bundan sonra işiniz kolay olmaz. Hakkınızda oluşmuş bu kararı değiştiremezsiniz. Suyun üstünde bile yürüseniz, yüzme bilmiyor diyeceklerdir. O yüzden en güzeli işimize bakmak.

 

Birkaç gün önce FETÖ soruşturması kapsamında Osman Aslan’ın tutuklandığını herkes duymuştur. Duymaması imkânsız zaten, ortalıkta bu kadar ağzı gevşek Kabzımal varken…

 

Her zaman dediğimiz gibi devlet er geç bu işe kalkışan, destek veren kim varsa bulup hesabını soracaktır.

 

Gazete olarak bugüne kadar FETÖ soruşturmaları ve davaları hakkında anlık haberler vermeye çalıştık. Ve bu konuda birçokta haber yaptık.

 

Son günlerde sitemizin mail adresine FETÖ operasyonları ile ilgili neden haber yapmadığımıza dair sorular içeren mailler geliyor.

 

Mailler ile birlikte 15 Temmuzdan itibaren algı oluşturmaya ve insanları karalamaya çalışan bazı beyin noksanı Kabzımallar’da sosyal paylaşım sitelerindeki kişisel sayfalarından akıllarınca bizim konuyu yazamadığımızı belirterek bazı gerçekleri sakladığımız kanısı oluşturmaya çalışıyor.  

 

Yukarıda da belirttiğim gibi FETÖ operasyonlarını başından itibaren yazdık ve duyurduk. Son yapılan operasyonların sitemizde yer almaması uygulanan OHAL ile ilgili bir durum.

 

Konu, algı peşinde olanların iddia ettiği gibi yazamamak değil, yasal bir durum.

 

Bu hainlerin derdi dikkatleri başka yerlere çekerek kendilerini saklamak. Bundan önceki ve ondan önceki yazımızda sorduğumuz ve cevabını alamadığımız iki sorunun cevabını verememenin verdiği ezikliktir. Merhum Uğur Mumcu, bu türden zıpçıktılar için "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar" derdi.

 

Bunlar öyle iri laflar ederler, öyle 9 sütuna manşet atarlar ki, sanırsınız, mübareklerin her biri "allame" Aslında bunların bilmedikleri, bildiklerinden fersah fersah çoktur...

 

Sadece meraktan soruyorum, kuyruk acın nerden geliyor?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları