25 Şubat 2016 - Perşembe

BAŞARININ SAHİBİ ZEKİ AKSOY'DUR

Yazar - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 5 dk.
Bülent Çakır

Bülent Çakır

civrilhaber@hotmail.com - 0542 612 59 75
Google News

Belediye başkanı her ne kadar işi yapan kişi gibi görünse de aslında arkasında büyük bir incelikle listeye girmiş meclis üyeleri vardır. Yol gösterici, proje üreten ve başkanı çalıştıran bir Meclis, iş yapmak için çabalayan bir başkan için en büyük nimettir.

Belediye Meclisi her ayın ilk Cuma günü toplanır, Belediye Başkanının (Meclis Başkanı) hazırladığı gündemi görüşür, karara bağlar. Meclis üyelerinden gelebilecek önergelerin gündeme alınıp alınmamasına karar verir, alınırsa görüşür, önerge sahibinin istemi ya da reddi doğrultusunda karara bağlar.

Merak ediyorum; gündem maddeleri kendilerine toplantıdan en az üç gün önce gönderilen meclis üyeleri, maddeler üzerinde bir araştırma, çalışma yapıp görüş belirler mi?

Genellikle belediye başkanları, kendi partilerine ait üyelerle toplantı öncesi bir araya gelir, görüşülecek konular üzerinde ortak görüş belirler, mecliste o doğrultuda hareket ederler.

Peki, partilerin İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, onlar da grup toplantısına katılır mı? Gündemdeki konular ve alınacak kararlar hakkında görüş belirtirler mi?

Tabi burada aslolan yerel iktidarı elinde tutan partinin değil, muhalefette olan partilerin tavrı.

25 üyeli belediye meclisinin 14 üyesi Ak Parti’den, 8 üyesi CHP’den ve 3 üyesi de MHP’den.

Ak Parti’lilerin ezici çoğunluğa sahip olmaları nedeniyle toplantılar öncesinde ve sırasında rahatsız, huzursuz olacakları bir durum düşünülemez.

İstedikleri zaman, istedikleri kararı çıkarabilirler!!!

Ya muhalefet partilerinin üyeleri? Örneğin CHP’nin 8 üyesi meclis toplantılarına nasıl hazırlanıyor?

Toplantı öncesi parti yönetimiyle bir araya gelip durum değerlendirmesi yapıyorlar mı?

Gündem maddeleri üzerinde ön hazırlık, çalışma yapıp, nasıl bir yol izleyecekleri konusunda strateji belirliyorlar mı?

Vatandaşlardan kendilerine bir talep geliyor mu, geliyorsa bunu yönetimle birlikte değerlendirip, toplantıya nasıl taşıyacakları, nasıl savunacakları noktasında tartışıp bir ortak görüş çerçevesinde birleşebiliyorlar mı?

Partide belediye başkanının ve ekibinin çalışmalarını denetleyen, kontrol eden bir ekip çalışması var mı?

Çarşıdan, pazardan, mahallelerden gelen şikayetleri, yakınmaları, talepleri toplayan, zaman zaman vatandaşların ayaklarına kadar gidip, ne düşündüklerini, belediye çalışmalarını nasıl değerlendirdiklerini, memnuniyetlerini ya da memnuniyetsizliklerini belirleyip, meclis üyesi ile birlikte değerlendirip, öneri önerge haline getiren bir çalışma grubu var mı?

Yerel yönetimin bir de büyükşehir boyutu var.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinde AK Parti’den 3 (Özkan Avcı, Ali Kandemir ve Niyazi Vural) CHP’den ise 2 üye (Türkan Keyik, Nuran Şafak) var.

Acaba onlar büyükşehir meclis toplantılarına nasıl hazırlanıyor? Oraya taşıyacakları konuları, sorunları nasıl belirliyor? Gerek kendi partileri içinde, gerekse partiler arasında ortak bir çalışma yapıyorlar mı? Birlikte hareket edecek, Çivril’in konu edildiği noktalarla ortak tavır sergileyecek olgunluğu gösteriyorlar mı?

Ya da Denizli Büyükşehir meclis toplantısına, komisyon görüşmelerine mutlak surette katılıyorlar mı?

Demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlediği yer ve ortamlarda bunları merak etmenin bir gereği yok. Çünkü partiler de, üyeler de toplumu bilgilendirmek, aydınlatmak için tüm bu ve benzeri konularda zaman zaman düşüncelerini, çalışmalarını kamuoyuyla paylaşırlar.

Bizde siyaset kapalı devre ve şeffaflıktan uzak olduğu için ne olup bittiğini, neler yapıldığını bilmiyor, merak ediyor, cevabını alamayacağımızı bile bile böylesi sorularla bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz.

Çivril için büyük projelere imza atmaya çalışan Dr. Gürcan Güven’in bu güne kadar gerçekleştirdiği ve gelecekte gerçekleştirmeyi düşündüğü her işin arkasında işte bu 11 kişilik ekip var. Çivril’in geleceğini planlayan düşünen, çalışan ve Başkan Gürcan Güven’i çalışması için teşvik eden…

Bu başarılı ekibin oluşmasında ise en büyük pay Zeki Aksoy’undur. 30 Mart seçimlerine AK parti ilçe başkanı olarak giren Zeki Aksoy’un.

Evet, bu konuda ciddiyim.

Başkan Gürcan Güven’e bu kadar destek! olan bu ekibin oluşmasında sergilediği ince ve detaylı çalışmadan dolayı başarının en büyük sahibi Zeki Aksoy’dur… 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları