04 Eylül 2018 - Salı

FESTİVALİ DE BİTİRDİK

Yazar - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 4 dk.
Bülent Çakır

Bülent Çakır

civrilhaber@hotmail.com - 0542 612 59 75
Google News

Bayramı bitirdik.

 

CHP'deki kurultay tartışmaları geride kaldı.

 

Seçimler zaten çoktan geride kalmıştı.

 

Dolar krizi sıcaklığını koruyor.

 

Ekonomik kriz, ne yazık ki gündemde.

 

Yerel seçimlerin erkene alınması tartışmaları da büyük bir ihtimalle geride kaldı.

 

Kavgalı, Develi, Midillili Festivalimizde kazasız belasız bitti.

 

Şimdi artık uzun bir süre yerel seçimlere odaklanacağız.

 

Bazen pervasızca, bazen cesur öngörülerle yaklaşık 6 ay yerel seçimleri konuşacağız.

 

Büyük bir ihtimalle Mart 2019’da gerçekleşecek yerel seçimlerde kim aday olacak. Kim olamayacak.

 

Kim kazanacak. Kim kaybedecek?

 

Kim kalacak? Kim siyaseti bırakacak?

 

Kahvelerde, parti binalarında, parklarda, ev gezmelerinde, düğünlerde uzun uzun konuşacağız…

 

***

 

Çivril’de şu günlerde ilginç bir anket yapılıyor. Vatandaşlara AK Partili 4 isimden hangisini Çivril Belediye Başkan adayı olarak görmek istersiniz sorusu yöneltiliyor.

 

İçlerinde, ilçe başkanlığı, kurucu parti üyeliği yapmış, partide değişik pozisyonlarda görev almış ve Çivril Belediye Başkanının adı sıralanarak, tercih yapılması isteniyor.

 

Çivril'de aday belirleme zorlu geçecek. Anketin sadece 4 isimle sınırlandırılması bunu partinin değil sıralanan kişilerden birinin yaptırdığı görüşünü ön plana çıkardı.

 

Bilindiği gibi bu seçimlerde halkın görüşünü ön planda tutacak olan üst yönetim, bir önceki yerel seçimde bazı ilçelerde yaptığı (Buldan gibi) yanlışları tekrarlamak istemiyor.

 

Bunun bilincinde olan gözünü belediye başkanlığına diken aday adayları da şimdiden vatandaşın nabzını yoklamaya başladı.

 

Teşkilatlar ve özellikle vatandaşların tercihlerine göre yol çizmesi beklenen genel merkez, aday belirleme sürecinde sık sık görevlendirdiği yöneticilerle Çivril'de durum değerlendirmesi yapacak.

 

Diğer taraftan AK Partili üst düzey isimlerden edinilen bilgilere göre; muhtemel (şimdilik) 6 aday adayının yanı sıra alternatif aday arayışları başladı. Bunun için son günlerde Çivril'de toplantı üstüne toplantı yapılır oldu.

 

Partinin Çivril'deki ileri gelenleri, güçlü ve halkın takdirini kazanmış isimleri belirlemek için kafa yoruyor. Sadece AK Partili değil, parti dışından adaylara da teklif götürülmesi planlanıyor. Tüm bu gelişmeler AK Parti'de Ekim ayında belli olacağı açıklanan başkan adaylığı için çok sıkı bir yarışın başladığının göstergesi oldu.

 

CHP’de sürprizler olabilir!

 

İlçe başkanı Ömer Köseoğlu’nun Kurultayda Muharrem İnce tarafında olması, tabanın daha tanınır, bilinir bir aday beklentisi, CHP kurmaylarının seçimi mutlak kazanma arzusu…

 

CHP’de, aday belirleme sürecinde sürprizler olacağının göstergesi.

 

Ön seçim yapılmadan anket ile aday belirleme yoluna gidileceği, CHP kulislerinde ciddi anlamda konuşulan bir konu.

 

Buda, CHP’de konuşlanın aksine, farklı birkaç ismin adaylık yarışına gireceği ihtimalini kuvvetlendiriyor.

 

***

 

MHP ilçe yönetimi bugüne kadar Ak Parti’den Gürcan Güven’in gireceği bir seçimde iki ya da üç Belediye meclis üyeliğine razı olmuş pozisyondaydı.

 

Devlet Bahçelinin ‘yerel seçimlerde ittifak yok’ açıklaması sonrası MHP kulisleri hareketlendi.

 

AK Partili Gürcan Güven sayesinde ortaya çıkan küskün sağ seçmenin de destekleyebileceği bir isim çalışmalarına başladı. MHP, Çivril’de tarihinin en fazla oyunu almaya, en fazla meclis üyesini kazanmaya, dahası seçimi kazanmaya çok yakın…

 

İYİ Parti, Genel seçimlerde beklentilerin altında kalmış olmasından dolayı yerel seçimlerde, başkan adaylarıyla! ittifakına kesin gözüyle bakılıyor.

 

Parti içinde bazı isimlerin bu görüşü desteklercesine (yönetimden habersiz), bazı başkan adaylarıyla ittifak çalışmaları yaptığı bilgisi, parti tabanında ciddi güven sorunu doğuruyor.

 

İYİ Parti, genel merkezler ittifak kararı almazsa Çivril’de aday çıkaracaktır ama

 

Genel seçimlerde CHP’den geldiği öngörülen 2500 – 3000 oyun geri gideceği ve parti disiplinine uymayarak görüşmeler yapılıyor olması, İYİ Parti’nin yerel seçimlerde belirleyici olamayacağı görüşünü ortaya çıkarıyor.

 

Bugüne kadar çıkan, Konuşulan, Yeniden adayım diyenlere, Anketlerde adı geçenlere bakıldığı zaman Partilerin en büyük rakipleri, kendi adayları.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları