07 Aralık 2018 - Cuma

ÇİVRİL’DE ADAY DEĞİŞİR

Yazar - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 4 dk.
Bülent Çakır

Bülent Çakır

civrilhaber@hotmail.com - 0542 612 59 75
Google News

Bir zamanlar insanlara hizmet götürme aracı olan siyaset bugünlerde ince hesapların yapıldığı,

Birlikte oturup kalkanların, birbirine hiç acımadan kazık attığı,

Selam alıp vermeyenlerin, aynı sofrada oturup plan yaptığı değişik bir uğraş oldu.

 

Saygı,

Sevgi,

Güven,

İtibar kalmadı…

 

Sen varsın ben aday olmam diyenler, ilk fırsatta plan yapmaya, birbirinin arkasından iş çevirmeye başlıyor…

 

İnsanlara hizmet etmek isteyenlerin kalpleri, insanlara açık ve berrak olmalı…

 

Sözleri ve davranışları da açık olmalı.

 

Yoksa insanları aldatmak, olayları çarpıtmak, onları birbirine düşürmekle siyaset olamaz...

 

***

 

CHP ve İYİ parti arasında Genel merkezlerin dışında ittifak çalışmaları yerelde de sessiz sedasız yürütülüyor.

 

Siyaset o kadar değişik bir uğraş olmuş ki; Çivril’de CHP ve İYİ Parti Genel merkezlerinden ayrı yürütülen Gayrı resmi ittifak çalışmalarının dışında yürütülen gizli bir ittifak çalışması daha var.

 

***

  

CHP’nin Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday göstermeyip İYİ Parti adayını destekleyebileceği ihtimali Çivril siyasetini hareketlendirdi.

 

Bu hareketlilik, CHP’de İlçe yönetimi ve Ömer Köseoğlu’na karşı olan gurupları, İYİ Parti’de yönetim tarafından dışlanan ama partide söz sahibi olmak isteyenleri, gizlinin gizlisi bir ittifak yapmaya yönlendirdi.

 

Denizli Büyükşehir Belediye başkan adayının yapılan ittifak sonucu İYİ Parti’den olması üzerinde yoğunlaşan İYİ Partililer ile bazı CHP’liler yeni başkan adayı ve meclis üyelerini belirleme konusunda çalışmalara başladı.

 

Büyükşehir belediye başkan adayının İYİ Parti’den olması durumunda Büyükşehir de İYİ Parti, Çivril’de CHP’nin adayı desteklenecek.

 

Ama

 

Bu aday Ömer Köseoğlu olmayacak…

 

Seçimi kazanmak için sağ ve sol seçmene hitap edebilecek, CHP içindeki Ömer Köseoğlu karşıtlarını partiye çekebilecek, MHP ve AK Parti seçmeninden de oy alma potansiyeli olan, üzerinde geniş mutabakat sağlanabilecek ve partili partisiz tüm Çivril’e hitap edecek bir isim üzerinde anlaşan gruplar, neredeyse meclis üyesi dağılımını bile tamamladı.

 

Daha önce aracılar ile yapılan görüşmeler artık yüz yüze yapılıyor. Hafta başından itibaren yaşanan gelişmeler CHP içinden Ömer Köseoğlu’na karşı olan bazı gurupların da dâhil olmasıyla gizli İttifakın Çivril adayı ve meclis üyelerinin belirlenmeye başladığını gösteriyor…

 

AK Parti’nin adayının açıklanmasının üzerinden 1 ay geçmesine rağmen CHP’nin Denizli Büyükşehir belediye başkan adayını açıkla(ya)maması, Çivrilli gizli ittifakçıların cesaretini arttırıyor, çalışmalarına hız veriyor.

 

Denizli’de CHP’nin 2019 seçimine İYİ Parti adayı ile girmesi, CHP’nin Çivril’de belirlenen adayının değiştirilerek İttifaka uygun bir aday ile seçime gidilmesi, CHP’nin çok güçlü olduğu Çivril’de seçmene nasıl yansır bunu 31 Mart akşamı göreceğiz.

 

Hangi partiden olursa olsun açıklandıktan sonra adayın değiştirilmesi imkânsız, ama CHP ve İYİ Parti arasında Denizli’de ittifak olması durumunda tüm sorumluluk Denizli’ye atılıp Çivril’de bu değişiklik yapılacaktır.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları