26 Ocak 2019 - Cumartesi

ÖNEMLİ OLAN KİMİN KAZANACAĞI DEĞİL…

Yazar - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 4 dk.
Bülent Çakır

Bülent Çakır

civrilhaber@hotmail.com - 0542 612 59 75
Google News

Önemli olan kimin kazanacağı, hangi ittifakın başarılı olacağı değil, 

Önemli olan hangi isimlerle Çivril’in daha yaşanılabilir olacağı. Hangi belediye başkan adayıyla kamu kaynaklarının verimli kullanılacağı olmalı…

Aksi durumda telafisi uzun yıllar mümkün olmayacak yanlış işler yüzünden Çivril’in geleceği kaybedebilir.

Partiler (ittifaklar) yanlış insanlarla seçimi kazanmaktansa, doğru insanlarla kaybetmeyi göze almadıkları sürece kaybeden, adaylar değil Çivril olacaktır…

Seçim sürecinde ilk defa bir aday ‘önemli olan seçimi kazanmak değil, önemli olan Dürüstlük, doğruluk, oturduğu koltuğu kullanarak hırsızlık yapmamaktır’ diyebildi.

 

***

 

Cumhur ve Millet İttifakı´nın iki kanadı da şu ana kadar ‘ittifak ruhuna´ tam bütünleşmiş denilemez.

 

Cumhur İttifakı´nın başkan aday açıklandıktan sonra ittifakın diğer ortağı MHP ile ciddi bir temasta bulunduğu henüz ne görüldü, ne duyuldu…

 

Hatta arada sorun ve sıkıntılar olduğu bile iddia ediliyor.

 

MHP’nin Çivril adayı Ergün Çiftçi’nin adaylığının geri çekilmesi, MHP tabanında ciddi bir kırgınlık meydana getirmiş görünüyor. AK Parti kanadının MHP teşkilatındaki bu kırgınlık ve küskünlüğü giderme adına herhangi çalıma yapmadığı görünüyor.

 

Muhtemelen tamirat ve barışma - gönül alma işini, Denizli ya da Ankara ya bırakacaklar…

 

Ama bu gerçek manada bir ittifak ruhu için yeterli değil.

 

Millet İttifakı cephesinde durum biraz daha farklı olsa da, aradaki tüm pürüzler giderilmiş gibi görünmüyor.

İki partinin bir araya geldiği kahvaltı programında, İYİ Parti İlçe başkanı Celal Tort’un sarf ettiği sözler, ittifak içinde ufakta olsa bazı sıkıntılar olduğunu, en azından İYİ Parti’nin CHP içindeki bazı durumlardan rahatsız olduğunu gözler önüne seriyor.

 

Her ne kadar ittifaklarda tam anlamıyla bütünleşme sağlanamasa da, Millet İttifakı Çivril’de daha derli toplu, seçime daha hazır görünüyor…

 

***

 

CHP'de belediye meclis üyeliği için yapılacak yoklamaya sayılı saatler kaldı diyebiliriz...

 

Meclis üyeliğine talip olanların bir kısmı aylardır harıl harıl çalışıyor.

 

Onların çalışması, CHP'ye az da olsa hareket getiriyor, 31 Mart'ta seçime gideceğimizi anımsatıyor.

 

Ancak, büyük umutlarla, büyük emeklerle yoklamaya girecek aday adayları, listeler açıklandığında büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilir.

 

Parti içinde konuşulan ‘bazı isimlerin Milletvekili kontenjanından’ listeye gireceği dedikodusu, meclis üyeleri ve partililer arasında soruna neden olabilir. Aylar öncesinden başlayan çalışmaları ziyan edebilir.

 

Ortaya çıkan hayal kırıklığı ve huzursuzluk, küçük çaplı bir isyanı da beraberinde getirebilir.

 

Meclis üyeliği sıralaması tüm partilerin ve her iki ittifakın en büyük sorunu (küskünler dışında). Ama en büyük sorun CHP’de yaşanacak.

 

İYİ Parti bu sorunu konuyu Genel merkeze havale ederek halledecek gibi görünüyor…

 

AK Parti ise sıralama sorununu başkan adayı Niyazi Vural’ın açıkladığı gibi Büyükşehir belediye başkan adayı, Milletvekilleri ve İlçe – İl teşkilatlarının ortak hareketi ile çözümleyecek.

 

Seçim için en büyük mesafeyi CHP kat etmiş olsa, ittifak olarak en sorunsuz Millet İttifakı olsa da, seçimin en stresli partisi yine CHP…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları