04 Ağustos 2018 - Cumartesi

KONTEYNER ÇALANLAR ATATÜRK’ÜN MAL VARLIĞINI SORGULUYOR

Yazar - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 4 dk.
Bülent Çakır

Bülent Çakır

civrilhaber@hotmail.com - 0542 612 59 75
Google News

AK Parti'nin seçimi kaybetme riski olan belediye başkanlarının yerine alternatif isimler aradığının konuşulmaya başlaması, 'Çivril belediye başkanlığı düşünen' AK Partili siyasileri harekete geçirdi.

 

Yaklaşan yerel seçimler öncesi, Ak Parti’nin  'kazanabilecek belediye başkan adayını' belirlemek, riskli görünen isimleri elemek için çalışma başlattığı, bu çalışmanın ilk ayağında Çivril’de de alternatif isimleri teşkilatta masaya yatırdığı konuşulan konular arasında.

 

Bu gelişmeden sonra birçok isim doğrudan sosyal medya hesaplarından ya da imalı olarak gündeme gelmeye başladı. Bazı isimlerin de Cahit Özkan’la görüştüğü – görüşmeye çalıştığı öne sürüldü.

 

18 Ağustos sonrası için alternatif isim olmayı düşünen 'aday adayları' harekete geçti. Sosyal medya hesaplarında açıklamalarda bulunanlar da oldu, ben de adayım diyerek yakın çevresiyle paylaşanlar da.

 

Seçime aylar olmasına rağmen şimdiden 5'ten fazla isim başkan adaylığı için gündemde.

 

Aday adaylarının sosyal paylaşım sitelerinde paylaşım yapmak dışında kendilerini gösterdikleri yerlerden biri de, Ankara.

Genel Merkez,

Grup Toplantısı,

Grup Başkan Vekili odası…

 

Yanına yoldaş bulan Ankara’ya gidiyor.

 

Dörlü grup halinde gidenlerde var, masraf az olsun diye yanına bir şoför alıp giden de.

 

Kalabalık görünelim, güçlüyüz havası verelim diye, çocuk çoluk, ev içerek gidende…

 

Her giden, ziyaret edilecek, güzel fotoğraf çekilecek herkesle görüşüp ‘hayırlı olsun dedik’ deyip geliyor…

 

Altı ay öncesine kadar partiye bile uğramayan, iddialı olacak ama ailecek AK parti aleyhine çalışanlar bile, arzı endam etmeye başladı.

 

Kimileri arkadaşlığını referans gösteriyor, kimileri de eskilerini…

 

Ama şu bir gerçek ki, artık ‘hiçbir şey eskisi gibi değil’ Ak Parti hata yapmak istemiyor. Parti, ister eski Doğru Yolcu olsun, ister eski ilçe başkanı, Parti ile doku uyuşmazlığı olan, tabanın beklentilerine cevap veremeyecek, bu güne kadar elini taşın altına koymamış, mücadele zamanı kaybolmuş, ışığı görünce kafasını çıkaran isimleri gündemine almayacak.

 

Ağustos’un son haftası Sosyal paylaşım siteleri çok renklenecek, düğünlerde, nişanlarda, asker mevlitlerinde çekilen fotoğrafların bin bir çeşidini göreceğiz…

 

***

 

Neyzen Tevfik'in yıllar önce yazdığı 

"İşgaldeki hali sakın unutma

Atatürk'e dil uzatma sebepsiz

Sen anandan yine çıkardın amma

Baban kimdi bilemezdin şerefsiz!"

Dizelerini bugünlerde kime tekrarlayacağımızı şaşırdık. Çünkü muhatabı o kadar çoğaldı ki…

 

Konteyner hırsızları Atatürk’ün mal varlığını sorguluyor. İlginç değil mi?

 

Atatürk'e hakaret ve küfür etmeyi, iftira atmayı moda haline getirmeye çalışıyorlar. Ya da Atatürk’e hakaret ederek sahibine göz kırpıyor ‘Yaptırdığın dişlerimle, bak nasılda havlıyorum. Biraz daha ödüllendir beni’ diyor…

 

Hiç uzatmaya gerek yok. Atatürk'e hakaret ve küfür etmek, iftira atmak için bir kişinin kesinlikle kansız olması lazımdır. Bu özelliği yoksa, bir kişi asla Atatürk düşmanlığı yapamaz.

 

Atatürk'ün anasıyla, babasıyla, kardeşiyle uğraşacak kadar şerefsiz olabilen bu çeşitlerin! Karakteri, ahlakı, şerefi, haysiyeti, akıl hiçbiri yok onu anladık da, bunların ırkı nedir, soyu, sopu nedir onu bilmiyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları