25 Kasım 2019 - Pazartesi

CHP CAM KIRIKLARI GİBİ. YÜZLERCE VE HEPSİ KESKİN

Yazar - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 5 dk.
Bülent Çakır

Bülent Çakır

civrilhaber@hotmail.com - 0542 612 59 75
Google News

Son günlerde özellikle Hastane, Huzur evi ve okulların Güvenlik personeli alımları ile ilgili farklı söylemler ortaya çıkmaya başladı.

 

Personel alımı ile ilgili olarak; bazı kurumlarda, "AK Parti´den liste gelmedi. Nasıl alınacak bilmiyoruz?” gibi ifadelerin kullanıldığı öne sürülüyor. Hatta iş o kadar ileri gitmiş ki iş başvurusunda bulunan kişilere önce Ak Parti İlçe Teşkilatına gitmesi gerektiği söyleniyormuş.

 

İddialara göre işe girmek isteyenler önce Ak Parti ilçe teşkilatına gidecek üye olacak, alınan referansla da başvuruları yapılacak.

 

Geçici süreyle çalışmak için, evinde eşine çoluğuna çocuğuna ekmek parası götürmek isteyen, illaki siyasi düşünce olarak sizinle (zoraki) aynı düşüncede mi olmalı?

 

Yazık…

 

Son beş yılda AK Parti’de özellikle seçim döneminde mahalle gezilerine katılan, minibüsle turlayan, mitinglerde pilav ayran dağıtan, kapılara broşür sıkıştıran genç ve kadınların kamu kuruluşlarında iş sahibi olduğunu görünce açıkçası söylenenlere inanmamak için bir sebep kalmıyor…

 

O kadar işsiz gencin olduğu Çivril’de, sadece AK partili gençlerin kamuda iş bulması, gerçekten düşündürücü.

 

İş o boyuta gelmiş ki İlçe başkanlığı referansını yeterli görmeyenler İçişleri Bakanlığı Bürosunu bile devreye sokmaya başlamış.

 

Bu tür işe alımlar toplumdaki Adalet ve Hakkaniyet duygusuna zarar verirken toplumda özellikle gençler arasında kutuplaşmayı arttırıyor.

 

Keskinleştiriyor…

 

Diğer taraftan da parti kanalı ile işe giren (hepsi değil muhakkak) bazı kişilerin görevlerini suiistimal ederek, partiyi arkasına alıp işini yapmama özgürlüğü! sağlıyor.

 

Telefonun ekran koruyucusu olarak Cahit Özkan ya da Nihat Zeybekçi yapmış birine kimse ‘şurayı paspaslayalım’ veya ‘malzemeleri depoya kaldıralım’ deme cesareti gösteremiyor.

 

Koruyucu, Cahit Özkan ya da Nihat Zeybekçi…

 

***

 

Çivril CHP Cam kırıkları gibi; irili ufaklı birçok parça ve hepsi birbirinden keskin...

 

Önceden Hakkı Aslan, Adnan Keskin ayrılığı vardı.

 

Bölünmüşlük iki saftı. Hakkıcılar genel, Adnancılar yerel seçimlerde ellerinden geleni yapar CHP’nin başarısına katkı! sağlardı.

 

Aktörler arttıkça saflarda arttı. O kadar arttı ki kendine saf bulamayan çay içtiğiyle muhalefet oldu.

 

Onu da bulamayan tek başına taraf oldu.

 

İkiydiler, yirmi oldular...

 

Partinin büyümesi, üye sayısının artması, parti birimlerinin bunlar için enerji harcaması gerekirken gruplar çoğaldı, kavgalar arttı, kin -  nefret büyüdü…

 

Kimin kimden olduğu, kimin neyi savunduğu, partiyi kimin böldüğü kimin bir araya getirdiği içinden çıkmaz bir hal aldı.

 

Aysun Yazıcı’nın ilçe başkanlığı adaylığını açıklamasından sonra Ünal Karaosmanoğlu’nun da açıklama yapması safları iyice böldü.

 

Adaylık açıklamasının yapıldığı gün başlayan gerginlik, sürtüşme ve laf kavgası artarak devam ediyor…

 

Aklı başında kimse de çıkıp durun siz kardeşsiniz kavga etmeyin diyemiyor.

 

Ya da bilerek demiyor…

 

Parti içi haberleşme amacıyla kurulan Whatsapp gurubunda İlçe Başkanı Serkan Seyhan’ın üyelere attığı mesaj sonrası Facebook ve WhatsApp gurubunda kavga büyüyerek devam ediyor.

 

Adaylık açıklamasının yapıldığı gün İlçe başkanına yapılan davranışın İlçe Örgütüne dolayısıyla Parti’ye yapılan bir saygısızlık ve tanımazlık olarak algılayanlar Facebook sayfalarından dillerinden geleni yazıp konuşuyor.

 

Partiye ait ne varsa gözler önüne seriyor.

 

Kimin kime ne dediği, kim kimin arkasından kiminle nasıl iş çevirdiği…

 

Acı olan, parti binasında ilgili toplantı ve kurullarda konuşulması gereken, olacaksa bile kapalı kapılar ardında olması gereken kavgalar, şimdi herkesin gözü önünde oluyor.

 

CHP’nin şeffaf particilik anlayışı biraz farklı…

 

CHP’sini düşündüğünü ve sevdiğini söyleyen, kavganın ateşine odun atan hiç kimse partiye çıkıp toplanıp içini dökmüyor.

 

Facebook’u olan Facebook’tan, olmayan Instagramdan, hiç birini kullanmayan WhatsApp gurubundan kırıp döküyor.

 

CHP her zaman olduğundan daha paramparça.

 

Cam kırıkları gibi yüzlerce, ve kesmeye can yakmaya hazır.

 

Bugünkü tabloya bakarsak 2023 te kim aday olursa olsun CHP'de küskün bir kaç gurup olacak ve CHP'nin kronik hastalığı nüksedecek ve verilmeyen oylarla CHP adayı seçimi kaybedecek.

 

CHP’de birleşme, büyük olma ve seçim kazanma başka bahara…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları