19 Temmuz 2016 - Salı

LİDERDEN İKİNCİ ADAM OLMAZ...

Yazar - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 5 dk.
Bülent Çakır

Bülent Çakır

civrilhaber@hotmail.com - 0542 612 59 75
Google News

Hani bir laf vardır “Roma'da ikinci adam olmaktansa, bir köyde birinci adam olmayı tercih ederim” diye, Sezar’ın lafı olduğu söylenir.

Siyasette her zaman yükselmeyi ve ilerlemeyi hedefleyen siyasetçiler için söylenmiş gibidir.

Bu söz ‘Ben hizmet için aday oldum’, ‘Verilen her göreve hazırım’ gibi hamasi söylemlerin arkasındaki gerçektir.

Çivril siyaseti son bir aydır ciddi anlamda hareketlilik kazandı. Hem MHP de yaşanan yönetim ve ilçe başkanlığı değişimi hem de CHP de yaşanan üyelik çalışmaları siyasete heyecan getirdi.

CHP de Ömer Köseoğlu ile başlayan değişim ve yenilenme hareketi emekli Paşa Ünal Karaosmanoğlu’nun partiye üyeliği ile pik yaptı.

Yakın bir zamanda emekli akademisyen değerli bir üniversite hocasının da CHP saflarına katılacağı ve bunun çalışmalarının yapıldığı herkesçe malum.

Değişim ve yenilenme CHP de ciddi bir dinamizm meydana getirdi.

Özellikle paşanın üyeliği ve beraberinde en az 100 kişinin parti saflarına geçmesi yerel seçimler için şimdiden CHP’lileri umutlandırdı.

Gerçi Ünal paşa her ne kadar parti içinde herhangi bir makam için üye olmadım dese de parti tabanı paşanın başkan adaylığı için çok umutlu. Özellikle son yirmi yıldır yaşanan bıkkınlık sendromunu bu şekilde yenmek istiyorlar gibi…

Partinin birim başkanlarının ve de partililerin paşanın milletvekilliği için aday olduğunu ve de özellikle Çivril’den Milli ve yerli bir vekil çıkması gerektiğini söylemelerine rağmen ben paşanın belediye başkanlığı için hazırlandığı kanısındayım.

Benim ki kanı…

Paşa ciddi eğitim almış ve ülke sorunlarına hâkim birisi.

Aldığı eğitimlerin içinde muhakkak strateji ve planlama da vardır.

Ünal Paşa ile tanışma yemeğinde yaklaşık iki saat kadar sohbet etme fırsatımız oldu.

Her ne kadar iş konuşmayacağız desek de, Ünal Paşa muhabbetin bir bölümünde Ömer Köseoğlu ile birlikte vekil adaylığı hedeflerini açıkladı.

Özellikle Denizli’nin kuzey kısmında (Çivril, Baklan, Çal, Bekilli, Çardak, Bozkurt hatta Honaz)yıllardır bir vekil eksikliği hissedildiğini ifade ettiler.

Bu eksikliği giderme adına ‘yerli’ bir vekil olması gerektiğini savundular.

Şimdi hem ilçe başkanı hem de paşa bu kadar vekillik dedikten sonra sen nasıl başkanlık iddiasında bulunuyorsun denilebilir.

Yukarda dediğim gibi hem Ünal Paşa, hem Köseoğlu başkan, iyi eğitim almış, ülke sorunlarına hâkim kültürlü ve bilgili kişiler. Bu kadar kaliteli ve iyi yetişmiş birisinin Roma’da ikinci adam olmayacağını bilecek kadar da ileri görüşlü…

CHP’de son genel seçimlerde 17 tane vekil aday adayı vardı.

Bu 17 isimde Denizli siyasetinde yıllardır CHP saflarında koşmuş önemli kişilerdi.

Bunlardan yedi tanesi CHP’de ön seçimi kazanıp vekil adayı, ikisi de vekil olabildi. Unutulmuş olabilir diye yazıyorum, CHP’de Genel Sekreterlik yapmış partinin ikinci adamı konumundaki Adnan Keskin bu yedi kişinin arasında yoktu.

17 aday adayının önümüzdeki genel seçimlerde en iyi tahminle 20 olması muhtemeldir.

20 adayın içinden ilk üçe girmek ciddi bir çalışma ve emek gerektirir.(CHP nin Denizli’den gelecek dönem çıkartması muhtemel vekil sayısı en iyi ihtimalle 3 olduğu için)

Ünal paşa siyasete girerken Çivrilli iş adamlarının destek ve teşvikleri ile siyasete girdim dedi.

İşadamları kim diye sormadık çünkü satır aralarında verilen tüyolardan ve üyelik kaydında yanında olanlardan gayet açık bir şekilde kimler olduğu anlaşıldı.

İş adamı ne demek diye sözlüğe baktığınızda karşınıza şöyle bir tanım çıkar; İşadamı: “Kazanç sağlamak amacıyla yatırım yapan başarılı kişi”

İşte bundan dolayıdır ki; kazanç sağlama konusunda başarılı olmuş hiç kimse kaybedeceği bir işe girmez.

Kaldı ki Ünal paşaya Çivril’de en büyük desteği verecek iş adamının Çivril’de yapmayı planladığı bu kadar proje ve bu projeye karşı çıkan bir başkan varken…

Bence Ünal Karaosmanoğlu paşa kendisi vekil olmak istese de yanındaki güçler Paşa’yı başkanlık için hazırlayacak ve ikna edecek. Çünkü onlar kazanç sağlamak amacıyla yatırım yapan ‘başarılı’ kişiler. Başarılı olmak onların işi…

Hem çıkarları için hem de CHP’de ‘değiştirilemez’ denilen bazı kavramları değiştirmek için…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları