30 Kasım 2018 - Cuma

CHP’Yİ DARBE, AK PARTİYİ ADAYLIK YARIŞI…

Yazar - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Bülent Çakır

Bülent Çakır

civrilhaber@hotmail.com - 0542 612 59 75
Google News

2019 yerel seçimleri Çivril’de muazzam bir yarışa dönüşecek. Bunu görmemek için kâhin olmaya gerek yok.

 

İki parti arasında geçmesi muhtemel olan seçim öncesi, AK Parti ve CHP’de yaşanan siyasi gelişmeler, her iki partinin de gücünü zayıflatıyor…

 

CHP’yi, parti içi çekişmeler ve darbe, Ak Parti’yi adaylık yarışı…

 

Seçimlere 4 ay kala CHP’de yaşanan İlçe başkanlığı değişikliği yada darbesi, oturmaya başlayan dengeleri alt üst etmiş gibi görünüyor.

 

Ömer Köseoğlu’nun belediye başkanlığı adaylığı için istifa etmesinden sonra tüzük gereği ilçe başkanlığına getirilen Bedri Ateş’in, yapılan yönetim kurulu toplantısında, tabiri caizse darbe ile görevden alınması ‘Demokrasiyi’ DNA’larına nakşetmiş bir parti olan CHP’de, büyük sorunlara neden oldu.

 

Darbe ile sonuçlanan yönetim kurulu toplantısında yaşanan kavga seslerinin, bina dışına kadar çıkması, kavganın şiddetini gösterirken, Parti içi Demokrasinin ’de önemini gözler önüne serdi…

 

Ömer Köseoğlu’nun partinin başına gelişi ile başlayan parti içi uzlaşma ve barış, Ömer Köseoğlu’nun gidişiyle de son bulmuşa benziyor.

 

Seçime kadar elbette köprünün altından çok sular akar.

 

Ancak;

 

AK Parti’nin “Gümüş tepside vermeye hazır olduğu başkanlığı, altın tepside geri verecek” kanaatini taşıyorum. Yanılıyor muyum? (Sevgili gazeteci arkadaşım Serap, bunu bir yıl önce öngörmüştü ve bu ifade ona aittir)

 

Kendi limanında, gemisine “gedik” açtırmış görüntüsü veriyor CHP.

 

Görünen o ki, CHP elinde bu kadar malzeme varken seçime 1-0 önde değil; en iyimser yaklaşımla 1-1 beraber, hatta 1-0 geride başlayacak…

 

CHP’de Parti içi mücadele ve kargaşa bir türlü bitmiyor.

 

Gençleşememe konusunda ciddi sorunlar yaşayan partide, Belediye meclis üyeliği için de sürekli aynı isimlerin konuşulması, partinin gücünü iyice zayıflatıyor.

 

Seçmene kendini anlatamayan ve muhalefette olmasına rağmen koltuk kavgalarına son veremeyen CHP’de, yerel seçim öncesi yaşanan ilçe başkanlığı değişikliği, yerel seçimlerde başarıya olumsuz yönde etki edecek gibi.

 

Partide olup bitenler birçok partili tarafından darbe olarak nitelendirilirken, parti kurmayları, tüzüğe rağmen yapılanların, CHP’de kavganın, koltuk hırsının ve kutuplaşmanın ne noktada olduğunu gösterdiği konusunda hem fikir.

 

2019 seçimleri öncesi CHP’yi darbe, Ak Parti’yi adaylık yarışı, çok yoracak…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları