10 Şubat 2020 - Pazartesi

ÖNÜNE GELEN DİKER, SİZDE BAKARSINIZ…

Yazar - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 7 dk.
Bülent Çakır

Bülent Çakır

civrilhaber@hotmail.com - 0542 612 59 75
Google News

Başka ilçelerde durum aynı mı bilmiyorum. Bildiğim tek şey şimdiye kadar bu kente gelmiş en acemi, en beceriksiz ve en kötü meclis iş başında.

Hiç bu kadar dibe vurmamış hiç bu kadar kötü olmamıştı ilçenin yöneticileri. Hangisine baksanız elinizde kalıyor.

Vizyonsuz, beceriksiz yönetim iştirakçileri, sadece vakit geçiriyor ve zamanı boşa harcıyorlar. Akıllarında gelecek dönem meclis üyesi olmaktan ya da en fazla hangi komisyondan huzur hakkı alınacağından başka bir şey yok.

Çivril adına bir şey, zaten yok…

Gidin bir belediye meclis toplantısı izleyin. Meclis üyelerinin neredeyse hepsi evlere şenlik, hepsinin aklı başka yerde…

Parmak kaldır, parmak indirmekten başka hiçbir şey yapılmıyor. Komisyon üyesi partili arkadaşına bilgi vermiyor. Meclis üyesi, gurubunun aldığı karardan habersiz. Durum o kadar içler acısı ki, başkan canlı yayında meclis üyesine, gündem maddelerine çalışta gel diyor…

Oysa belediye meclisi kent için hayati kararların alındığı yerdir. Ama Çivril’de ne gezer. Muhalefet muhalefetliği yapamıyor, iktidar iktidarlığını.

İlçenin geleceğinin şekillenmesi gereken meclis toplantısında, sadece kayıkçı kavgası yapılıyor. Facebook için fotoğraf – video çekiliyor. Koskoca bir ilçe için konuşulacak, tartışılacak ya da ortaya atılacak bir proje yok belediye meclis toplantısında.

AKP, 10.00’da başlayacak toplantıya 10.55’te gelir,

CHP toplantıyı terk eder.

Başkan dışarda bekleyen meclis üyelerini (haberleri ve de mazeretleri olmadan)mazeretli sayar…

İşte Çivril Belediye meclislerinin durumu bu.

Sakın ola ki meclisten – siyasilerden Çivril adına bir şey bekleyip kendinizi umutlandırmayın.

Borçlanma filan umurlarında değil, Komisyonlara girmek için verdikleri mücadeleyi Çivril için vermiyorlar.

*** 

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural 11 aydır görevde.

İlk iki ayı, personeli tanıma süreciydi. Sonraki aylar işlere yoğunlaşacak diye beklerken 8 ay geçti gitti.

Başkan ve meclisi, görevde bir yılı tamamladı sayılır. Bir ay sonra karne zamanı…

Büyükşehir Belediye başkanı Osman Zolan gibi (ya da olması gereken gibi) çıkar bir yıllık bir değerlendirme yapar mı?

Göreceğiz.

Neredeydik, nereye geldik?

Neyimiz vardı?

Neyimiz oldu – gitti?

Ne aldık?

Ne sattık?

Borcumuz mu arttı?

Alacağımız mı?

Çivril için mi çalıştık?

Siyasi kısır döngülerle mi uğraştık?

***

Şubat ayı meclis toplantısı Çivril tarihinde ilk defa yaşanan bir şekilde gergin ve farklı geçti.

AKP gurubu, çoğu zaman yaptığı gibi meclis toplantısına zamanında gelmedi.

Önceki meclis toplantılarında 20 -25 dakika ile sınırlı olan gecikme, Şubat ayında 50 dakikadan fazla olunca CHP gurubu meclisi terk etti.

Başkan CHP gurubunu beklemesine ve davet etmesine rağmen CHP’liler gelmeyince 10 dakika ara verip oturumu kapattı.

On dakika sonra ikinci oturumu açtı, toplantıya katılmayan CHP’lileri (haberleri olmadan) mazeretli sayarak oylama yaptı.

Kimse ne olduğunu anlamadan gündem maddelerine geçerek oylamaları yaptı. İmar komisyon raporu gelmediği için yeniden oturumu kapattı. 10 dakika sonra üçüncü birleşimi açtı oylamayı yaptı Meclisi tamamladı ve birleşimi kapattı.

Yapılanlar, yaşananların tanımı tüzükte kanunda nasıldır tam olarak bilmiyorum ama toplantıya gelmeyen CHP’li meclis üyelerinin hepsinin mazeretli sayılması hem de haberleri olmadan ve gurup odasında beklerken…

Galiba, siyasi etik olarak yanlıştır.

***

Şubat ayında borçlanma yetkisi isteyen başkan Niyazi Vural’a Plan Bütçe komisyonunda, yetki verilmesi kararı çıktı. CHP’li üye Tunay Yazıcı ve İYİ Parti üyesi Elvan Çakmakçı’nın destek verdiği borçlanma yetkisi ile Belediye başkanı Niyazi Vural emekli olacaklara verilmek üzere 2 Milyon lira borç alacak.

Muhalefet, önümüzdeki dört yıl hatta gelecek seçim döneminde çıkıp ta sakın belediyeyi borç batağına sürüklediniz demesin.

Dahası meclis toplantılarında hiçbir meclis üyesi hamasi söylemlerle ağdalı ağdalı konuşup zaman çalmasın.

Başkanın ‘2020 Denizli Yılı’ çalışmaları için istediği yetkiye ‘demokrasiye zarar verir’ diye oy vermeyeceksiniz, borçlanmaya tam destek vereceksiniz.

Bunu da emekçilerin hakkını korumak için yaptık deyip seçmenin aklıyla dalga geçeceksiniz.

Koltuğa oturan, başına yağan karı eritsin… Bu paranın ödeneceği Hakkı Aslan döneminden beri gündemdeydi. Başkan olan – olacak olan herkeste haberdardı.

Siz Çivril’in menfaatlerini düşünerek hareket edeceksiniz. Önce olmaz deyip şerh düştüğünüz borçlanmaya, on dakika sonra evet demeyeceksiniz…

Yoksa başkan hem bekletir, hem mazeretli sayar.

Dahası, sizin adınıza karar da verir.

Anlaşılan o ki; CHP gurubu şu anda ne yaptığını - yapması gerektiğini bilmiyor. Meclisi terk etmesi de borçlanmaya evet demesi de plansızca alınmış bir karar.

***

CHP içindeki kavga da bitmez, çekişmede…

İlçe kongresi süreci tamamlanmadığı için çok detaya girmeyeceğim ama İlçe gençlik ve kadın kolları seçimlerinin tamamlanması ve il kongresinin ardından fırtına kopacak…

İYİ Parti’de kongre süreci başladı.

Celal Tort’un yeniden aday olmayacağım açıklamasının ardından Meclis üyesi Elvan Çakmakçı, üyelerin büyük çoğunluğunun desteği ile ilçe başkanı adayı oldu.

Elvan hanım yola çıkarken kaza yaptı…

İnşallah bundan sonrası İYİ olur, güzel olur. Elvan hanımın ilçe başkanlığı Millet ittifakına nasıl bir katkı sağlar, ittifak nasıl hareket eder bilemiyorum ama Çivril’de kadın bir ilçe başkanı siyasete renk getirir.

***

Daha öncede belirttim. Kimse bizi okumak, takip etmek zorunda değil. Bizim bir tarzımız, bir haber politikamız var. Siteye girip, sosyal paylaşım sayfalarımızı takip edip, abuk sabuk yorum yazmaya insanları gereksiz yere meşgul etmeye gerek yok.

Hiç kimse beğenmediği bir lokantaya sabah akşam gidip üç öğün yemek yemez.

Bizi beğenmeyen takip etmesin.

Hafta sonu kaldırıma dikilen tabela ile ilgili olarak yaptığımız haberden sonra Belediyeden yetkililer aradı.

Haberi kaldırmamızı rica ettiler.

Kalkması gereken haber değil. Kaldırımın ortasına dikilen ve insanların kaldırımda yürümesine engel olan tabela…

Söz konusu marketin, tabelayı dikebileceği ve muhtemelen de kendi kullanım alanı olan geniş bir alan olmasına rağmen tabelayı kaldırıma dikmesi, Çivril’e yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Çivril belediye otoritesini (eğer belediyenin izni olmadan dikildiyse) yok saymaktır.

Burada tepki, haberi yapana değil Çivril’i ve Çivril Belediyesini yok sayana gösterilmeli…

Otorite, boş bırakmaya gelmez. Yoksa isteyen istediğini diker. Sizde bakarsınız…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları