15 Eylül 2016 - Perşembe

ÇİVRİL'DE DARBE OLACAĞINI KİMLER BİLİYORDU?

Yazar - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 5 dk.
Bülent Çakır

Bülent Çakır

civrilhaber@hotmail.com - 0542 612 59 75
Google News

15 Temmuz’da yapılan darbe girişimi ile ilgili hala her gün yeni bir bilgi, her gün farklı bir boyut ortaya çıkıyor. Bu bilgiler kamuoyuna yansıdıkça, yapılan ihanetin büyüklüğü de gözler önüne seriliyor. Akli melekelerini kaybetmiş, vicdanı elden bırakmış, ruhu ve beynini başkalarına teslim etmiş bir yapının, ülkeye ne kadar büyük zarar verebileceğini birçok kişi geç de olsa idrak etmiş oldu.

 

Darbe girişiminden sonra askeriye, emniyet ve yargı başta olmak üzere çok ciddi bir temizlik başladı. Bir taraftan bu kalkışmaya girişen hainlerin tamamı yakalanıp, yargı önüne çıkarılırken, diğer taraftan bu örgüte destek veren, ilişkisini sürdüren kişilerin Devlet ile ilişkisi kesiliyor.

 

Şüphesiz, ucundan kıyısında bu yapıya hizmet etmeye devam eden kim varsa biliniyor ve bu kişiler yaptıklarının cezasını bir şekilde çekecek. Öyle sokaklara çıkıp darbe karşıtı görünmesi, herkesten çok bağırması bir şey ifade etmeyecek.

 

Çünkü devlet ipin ucunu tuttu ve gerisi çorap söküğü gibi geliyor.

 

Bu darbenin askeri kanadı tek tek ayıklandı halen de ayıklanıyor.

 

Emniyet, yargı ve bürokraside gözaltılar ve tutuklamalar devam ediyor.

 

Her gün insanı şok eden kişilerin isimleri ortaya çıkıyor ve “bu da mı böyleymiş?” deyip şaşırıyoruz.

 

İki aydır kamu da çok hızlı devam eden darbecilerle mücadelede sıra sivillere yeni geldi.

 

Öyle ya, bir darbenin askeri, kamu ayağı olurda, siyasi, ekonomik ayağı olmaz mı?

 

Olur. Olmuşta.

 

Tüm siyasi partiler kendi içlerindeki bu yapıya mensup kim varsa temizliyor.

 

Mesela Çivril’de hangi eski siyasiler bu işin içinde?

 

Çivril’de kimler böyle bir darbe hazırlığının olacağından haberdardı?

 

Darbeciler Çivril’den kimleri kendilerine yakın, kimleri tutuklanacaklar listesine almışlardı? Çivril’de kaç kişi darbe olacağından haberdar edilmişti?

 

Darbeden daha önce haberdar olan eski siyasetçi var mı? Bunlar Ak Partinin içinde ne kadar etkinler?

 

Ömer Turan isimli gazetecinin Twitter ve Facebook paylaşımlarından anlaşıldığına göre, “Fetö’den aranan ve FETÖ’nün Çivril deki en önemli ismi olduğu ifade edilen Osman Aslan, eski Ak Parti ilçe başkanı Ümit Çelik’e “yakında bu iktidar gidecek, seni önce ilçe başkanı sonrada belediye başkanı yapacağız” deyip, darbe olacağını kaç ay önce bu kadar aleni nasıl söyleyebildi?

 

Osman Aslan, seçim yeni yapılmışken ve iktidar yeni işbaşına gelmişken, “bu iktidarın yakında gideceğini” nereden biliyor ve nasıl bu kadar kendinden emin konuşabiliyordu?

 

Ondan ziyade yıllarca Ak Parti içinde siyaset ve ilçe başkanlığı yapmış, 2014 seçimlerinde de belediye başkanı aday olmuş Ümit Çelik bu darbe girişiminden haberdar olmasına rağmen neden ilgili mercilere gidip şikâyette bulunmamış?

 

Ümit Çelik’le birlikte darbeden bir ay önce kimler geceleri Ümit Çelik’in dükkânında buluşup gizli toplantılar yapıyordu? Bu toplantıda neler konuşuluyordu?

 

İddia edildiği gibi bu toplantılarda darbe sonrası yeni görev dağılımımı yapılıyordu?

 

Ümit Çelik’in Belediye başkanı olduğu bir yönetimde kimlerin belediye başkan yardımcısı olacağı kimin ilçe başkanı olacağı, kimin ilçe yönetiminde mi olacağı kararlaştırılıyordu?

 

Osman Aslan bu toplantılara fiilen mi katılıyordu telekonferans ile telefon bağlantısı mı kuruluyordu?

 

Çivril’de kimlerin darbeyi önceden bildiğini ve haberdar olduğunu anlamak için Ümit Çelik ve onunla birlikte harekete eden bazı isimlerin (ki bunlar siyasi olarak bir yerlere gelmek için her türlü yolu mubah gören ve herkesçe malum olan)  bu darbe girişiminden önceki ve sonraki tavrını da çok iyi tahlil etmek lazım…

 

Darbenin üzerinde 2 ay geçti Hükümet ve Devlet bu güne kadar çok ciddi şekilde darbecilerle mücadele edileceğini gösterdi.

 

Hele bu işin üzerinden biraz daha zaman geçsin, bu köprünün altında daha çok sular akacak. Ve hiç kimse için hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Çünkü oyun bitti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları