08 Nisan 2017 - Cumartesi

ALMASI GEREKENDEN AZ OY ALACAK

Yazar - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Bülent Çakır

Bülent Çakır

civrilhaber@hotmail.com - 0542 612 59 75
Google News

Referanduma artık 1 hafta var.

16 Nisan Pazar günü yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi için sandık başına gideceğiz.

Ben çok büyük fark olmasa da EVET oylarının HAYIR’dan fazla çıkacağını düşünüyorum.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çivril’de de EVET ve HAYIR cephesi çalışmalarını sürdürüyor. Fakat olabildiğince sessiz yürütüyor.

 

AK Parti başta olmak üzere EVET’çiler her akşam bir kahvede, dernekte, mahallede dolaşıyor. İlçe Başkanı Mehmet Celep, Gençlik kolları ile yönetim kurulu üyeleri bazen birlikte bazen ayrı ayrı ‘Niçin EVET’ onu anlatıyorlar.

 

CHP de HAYIR için uğraş vermekte. CHP, Belediye meclis üyeleri, Gençler ve Kadın üyeleri ile mahalle ve STK’lar ile esnafı ziyaret ediyor, caddelerde ve mahallelerde çeşitli etkinliklerle HAYIR mücadelesi veriyor.

 

MHP için ise durum biraz farklı. Çivril’de MHP’li muhaliflerin sayısı az değil. Onlar da HAYIR cephesinde.

CHP grupları ile katıldıkları programların yanı sıra sosyal medyadan da ciddi çalışmalar yapıyorlar.

 

Muhalif olmayan MHP’liler için durum biraz zor. Zira EVET’i seçmenine anlatmak gerçekten zor. Onun için MHP’nin ilçe teşkilatına Allah kolaylıklar versin.

 

EVET ve HAYIR cephesinin araçları da dolaşmaya başladı. AK Parti, ‘Kararımız Evet’  magnetleri donanmış araçlarını dolaştırıyor.

 

HAYIR, cephesinin araçlarında ise bir kız çocuğu var ve ‘Geleceğim için Hayır’ diyor.

 

16 Nisan’a doğru adım adım ilerlerken; bu sessiz propagandanın fazlasıyla vatandaşı memnun ettiğini söyleyebilirim.

 

Daha az araç, daha az gürültü, gereksiz telâşeler yerine insanların okuyarak, TV’den genel başkanları dinleyerek karar vermesi daha sağlıklı.

Rakamsal analiz yapmak niyetiyle başladığım yazımın sonunda, 45 BİN seçmenin oy kullanacağı referandum sonuçları ile ilgili bir değerlendirme yaparsak…

Görünen o ki oy oranları bir birine çok yakın olan Hayır (CHP) ve Evet (AK Parti)’den hangisi MHP’li seçmenin oyunu alırsa referandumda ipi göğüsleyecek…

 

Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Celep gecesini gündüzüne katıp, adım adım Çivril’i dolaşarak çalışsa da ‘İktidar Hırsı’ ile kavrulanların aleyhte çalışmaları nedeniyle, AK Parti alması gerekenden daha az oy alacak.

Ak Parti’nin 10 Ağustos Halk oylaması ve genel seçimlere nazaran referandumda vereceği ‘fire’ ise sonucun belirleyici unsuru olacak…

 

Bekleyip görelim. Mevlam neylerse güzel eyler.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları