12 Şubat 2018 - Pazartesi

İYİ PARTİ KİMLERE İYİ GELECEK ?

Yazar - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Bülent Çakır

Bülent Çakır

civrilhaber@hotmail.com - 0542 612 59 75
Google News

İYİ Parti ilk kongresini yaptı.

 

Kendinden önce kongresini yapan AK Parti ve CHP’ye göre daha coşkulu daha katılımcı bir kongre oldu.

 

Hele hele 40 kişiyle kongre yapan 16 yıldır İktidar partisi, AK Parti kongresinin yanında, İYİ Parti’nin kongresi Şölendi…

 

İYİ parti hakkında en çok merak edilen konu;

 

MHP’nin ne kadar oyuna kendine devşirdi?

 

CHP’den ne kadar oy alır?

 

Ak Parti’ye küsenler İYİ Parti’ye mi gider?

 

İYİ Parti en çok oyu MHP’den alacak. İYİ Partililere göre bu oran 5000 -6000 bandında MHP’lilere göre 1000 -1200.

 

Küskün Ak parti seçmeninin tavrı çok belli olmasa da CHP küskünleri İYİ Partiye gidecek gibi.  CHP içinde her daim var olan küskün ve muhalif kesim, gidilebilecek tek yer olarak İYİ Partiyi görüyor. Genel kurultaydan sonra oluşacak bir kırılma da hesaba katılırsa CHP’den İYİ Partiye bir oy kaçışı olacak.

Durumun nasıl netleşeceğini ve oyların kaçış yönünü görmek için biraz daha zamana ihtiyaç var.

 

2019 yılında İYİ Partinin alacağı oyu, AK Partiden kopanlar, kaçanlar, tepki gösterenler ve küsenler belirleyecek…

 

Herkesin bildiği sır: Ak Parti’nin memnuniyetsizleri

Bir süreden beri Ak Parti seçmen ve taraftarları arasında, oranlarının ne olduğu tam bilinemeyen bir rahatsız veya memnuniyetsizler kesimi var. Bunlar partilerinin artık kuruluş değerleri ve ilkelerinden hayli uzaklaştığını düşünüyor. Bu düşüncenin oluşmasında Çivril Belediyesinin çok büyük etkisi var diyebiliriz.

Bu memnuniyetsizler Ak Parti çevresinden kopmuş ve başka bir siyasal partinin şemsiyesi altına girecek adımı atmış da değiller. Ama bugünkü ortamda tercihlerini İYİ Parti’den yana kullanacaklar gibi.

 

Ak Parti yönetimi de “nasıl olsa bir yere gidemezler” rahatlığı içinde mi, bilemiyorum. Ama şimdilik bunları yeniden kazanmaya dönük bir şey yapmış gibi görünmüyor. Zaten ısrarla savunulan mevcut politikalara bakınca da, bu yönde adım atmayı şimdilik önlerine koymadıkları anlaşılıyor.

 

Üç Parti’de tek adayla kongreye gitti.

MHP’den kopanlar belli,

CHP’den kimler İYİ Partiye gider?

AK Parti’nin tepkicileri – küskünleri, İYİ Partiyi tercih eder mi?

 

2019 seçiminin kaderinin oy kaymalarına bağlı olacağı dikkate alındığında, İYİ Parti’nin ‘milli mutabakatcı’ Ak Parti ve MHP için de, CHP’liler için de ihmale gelmez bir siyasi parti olacağı kesin.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları